Hur det började

Den som kom på idén om att starta klubben heter Stig “Gunner” Gunér när han hade köpt en risig Virago 1100 1997, Han och Tommy ”Blondie” Nilsson var ute och körde och hamnade i Kåseberga.
Gunner och Blondie filosoferade kring att det fanns många som kör Virago. Vid den tiden var Virago en av de motorcyklar som sålde bäst., Dock fanns det ingen märkesklubb för virago åkare. Dom spånade vidare över Kåsebergas berömda sillamackor. Resultatet blev att man under följande höst bildades Virago Club Sweden.
Stig “Gunner” Gunér jobbade då på Volvo och hade Öivind “Zappa” Almgren som arbetskamrat. Zappa tyckte det var en bra idé med klubben och undrade ifall de hade funderat på att lansera sig på internet? Stig och Öivind satt på jobbet och ritade klubbloggan på dator. I december 1997 publicerade Zappa Virago Club Swedens första hemsida.
Efter publiceringen på internet så började medlemstillströmningen att ta fart på allvar och har konstant ökat.
Första Styrelsen bestod av Ingela ”Gela” Nilsson, Tommy ”Blondie”Nilsson, Stig ”Gunner”Gunér, Heida Sigurdardottir och Krister Mortensen. ”Blondie” var president fram till 2007 då han valde att ta ett steg tillbaka. Han är numera hedersmedlem och tituleras Founder.

Har du några frågor?
kontakta, kansliet

Kansli

YCC Kansli
c/o Gunilla Johansson
Strandvägen 30
613 35 OXELÖSUND

Telefon 070-253 96 37

Copyright © 2023 Yamaha Custom Club Sweden